Ekonomi
İspanya’da 53 Bin Turistik Daire Kiralık Konuta Dönüşüyor
İspanya hükümeti, konut krizine çözüm olarak 53 bin turistik daireyi kiralık konuta dönüştüreceğini açıkladı. Başbakan Pedro Sánchez, binlerce usulsüzlüğün tespit edildiğini vurguladı.
İspanya hükümeti, ülkedeki konut krizine çözüm bulmak amacıyla önemli bir adım attı! Ulusal kayıtlarda usulsüzlük tespit edilen 53 bin turistik dairenin kalıcı kiralık konuta dönüştürüleceği açıklandı.
Usulsüzlük Tespit Edilen Daireler
İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, Malaga’da yaptığı açıklamada, ‘Turistik ve Mevsimlik Kiralıklar Sicili’nde kayıtlı yaklaşık 53 bin turistik dairede binlerce usulsüzlük tespit edildiğini vurguladı. Bu dairelerin kalıcı kiralık konutlara dönüştürülmesiyle, ülkedeki konut sıkıntısına kısmen de olsa çözüm bulunması hedefleniyor. Sánchez, gençler ve aileler için daha fazla uygun fiyatlı konut sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Konaklama Platformlarına Çağrı
Konut Bakanlığı, Airbnb ve Booking gibi konaklama platformlarından da bu konaklama yerlerine ait reklamları kaldırmalarını istedi. Airbnb, yaptığı açıklamada, İspanya’da yeni bir dönemin başladığını ve işbirliğine dayalı sürdürülebilir bir büyüme vizyonuna bağlı olduklarını bildirdi.
En Çok Etkilenen Bölgeler
Kayıt silme işleminin en çok etkilediği bölge, 16 bin 740 vakayla Endülüs oldu. Bunu sırasıyla 8 bin 698 ile Kanarya Adaları, 7 bin 729 ile Katalonya, 7 bin 499 ile Valensiya Topluluğu, 2 bin 640 ile Galiçya, 2 bin 373 ile Balear Adaları, 1 bin 531 ile Madrid ve 1 bin 402 ile Murcia takip etti. İlginçtir ki, Konut Bakanlığı, Madrid Bölgesi’ndeki durumu ayrı bir şekilde ele aldı. Bakanlık verilerine göre, burada kayıt başvurularının yüzde 83’ü geçici kiralamalara, yüzde 17’si ise turistik kiralamaya ilişkindi.