Akdeniz’de meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem, Mardin’in Yeşilli ilçesinde bir çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, sarsıntının merkez üssü Akdeniz olarak belirlendi. Deprem, en yakın yerleşim yerine 194,54 kilometre uzaklıkta ve 6,28 kilometre derinlikte gerçekleşti.
Deprem felaketi, ne yazık ki can kaybına yol açtı. Mardin’in Yeşilli ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Melinda Aydemir, evlerinin 3. katındaki balkonundan düşerek ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan minik Melinda, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük çocuğun vefatı, ailesini ve yakınlarını derin bir üzüntüye boğdu. Melinda’dan geriye, doğum günü kutlamasında çekilen neşeli görüntüleri kaldı.
AFAD’ın açıklamasına göre, deprem sonrası bölgede herhangi bir olumsuz durum tespit edilmedi. Ancak, depremin yarattığı korku ve panik, özellikle bölgedeki vatandaşları olumsuz etkiledi. Yetkililer, deprem sonrası gelişmelerin yakından takip edildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.
Deprem, Türkiye’nin farklı bölgelerinde hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yaşadıkları deneyimleri paylaştı. Uzmanlar, deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların deprem anında ve sonrasında dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çekti. Özellikle binaların sağlamlığı, acil durum planlarının hazırlanması ve deprem çantalarının bulundurulması gibi konulara vurgu yapıldı.
Bu acı olay, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Yaşanan bu elim olay, deprem bilincinin artırılması ve afetlere hazırlıklı olunması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, deprem riskini azaltmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
**Kaynak:**
