Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi’nde bir apartmanda yaşananlar, bina sakinlerini şaşkına çevirdi. İddialara göre, apartman koridorlarında ve daire kapılarının önünde görülen sıvı ve toz maddeler, ‘büyü’ şüphesini akıllara getirdi. İHA‘da yer alan habere göre, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen bina sakinleri, iki kişinin gizemli maddeleri kapı önlerine ve koridorlara döktüğünü tespit etti.
Apartman sakini Mine Özsoy, olayla ilgili yaptığı açıklamada, dökülen maddelerden numune alındığını ve yapılan incelemede insan idrarı, kömür tozu benzeri siyah bir madde ile beyaz bir toz karışımının tespit edildiğini belirtti. Özsoy, “Yaklaşık 7 aydır burada oturuyorum. Büyü yapan kişileri binada tanıyan çıkmadı. Yöneticimiz aynı akşam WhatsApp’a fotoğrafını atmış, biz ertesi gün oradan gördük. Binada tanıyan birisi çıkmadı. 19-20’li yaşlarında bir genç kız, yanında da kapüşonlu bir delikanlı. Delikanlının ve kızın elinde bir tane torba var. İçeriye girdiler, önce kapının önündeki halıya poşetin içindeki maddeyi iyice saçmışlar. Daha içeri kolayca girip koridorlara serpiştirmişler ve gitmişler. Numune alındı. Garip şekilde insan idrarı, kömür tozu gibi siyah bir madde ve beyaz bir toz karışımı. Buraya döküp gitmiş iki kişi. Neden yaptıklarını bilmiyorum. Biz komşular olarak çözemedik ama inşallah kötü bir şeyle sonuçlanmaz” ifadelerini kullandı.
Komşu apartmanda yaşayan Mehmet Yaşar ise olaydan dolayı bina sakinlerinin tedirgin olduğunu dile getirdi. Yaşar, “Duyduğumuza göre, bir kadın ve bir erkek bina girişine değişik cisimler, yağlar, idrarlar ve değişik tozlar atarak akşamın bir vakti bu olayı yapmışlar. Anılan kişileri tanımayız bilmeyiz ama kameralara bu olay gözüküyor. Durum bundan ibaret. Bu yaşanılan olay cahillikten başka bir şey değil ama bu olay yaşanmış. Bina görevlisi olayın yaşandığı yerde uğraş gerektiren bir temizlik yapmış. Bina sakinleri bu olayın neden yaşandığından dolayı çok tedirgin” şeklinde konuştu.
Olayın ardından polis, şüphelilerin tespiti için çalışma başlattı. Öte yandan, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ise bir eğlence mekanının girişinde yaşanan silahlı saldırı olayı gündeme geldi. İki kişinin yaralandığı olay, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
