Beykoz Belediyesi’ne yönelik ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ soruşturması kapsamında yargılanan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında bulunduğu 26 sanık, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti, yeniden bilirkişi raporu alınmasına, eksik tanıkların dinlenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 28 Nisan’a ertelendi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Köseler’in ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Hileli davranışlarla zincirleme şekilde ihaleye fesat karıştırma’, ‘Zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 17 yıl 6 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Diğer sanıklar hakkında da çeşitli suçlardan hapis cezaları isteniyor.
Duruşmaya tutuklu sanıklar Alaattin Köseler, Veli Gümüş, Havva Dindar ile tutuksuz sanıklar ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı. Köseler, savunmasında 356 gündür tutuklu olduğunu belirterek, tahliye kararından kısa süre sonra yeniden tutuklanmasına anlam veremediğini ifade etti. Dosyada mali menfaat paylaşımına dair delil bulunmadığını ve suçsuz olduğunu savunan Köseler, Beykoz halkına hizmet ettiğini vurguladı.
Duruşmada SEGBİS ile dinlenen tanık Duran Bülbül’ün ifadesi de alındı. Mahkeme, delillerin toplanmaya devam etmesi ve sanıkların savunmalarının tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi. Yeniden bilirkişi raporu alınacak ve eksik tanıklar dinlenecek.
Kaynak: Habertürk
