Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “CİMER’de 90 bin kişinin görev yaptığı” iddiasını yalanladı. Merkez’in NSosyal platformundaki hesabından yapılan açıklamada, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘CİMER’de 90 bin kişinin görev yaptığı’ iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nde 90 bin kamu personeli istihdamı söz konusu değildir. Ortaya atılan iddialar, sistemin işleyişine dair yanlış yorumdan kaynaklanmakta ve kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.
CİMER’in işleyişine de değinilen açıklamada, “CİMER, başvuruların ilgili kurumlara yönlendirildiği bir mekanizma olup, her kamu kurumunda bu sürece de destek veren o kurumdan sorumlu bir personel bulunmaktadır.” denildi. Bu sayede, vatandaşların taleplerinin ve şikayetlerinin ilgili mercilere hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlanmaktadır.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu yanıltıcı bilgi ve paylaşımlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Özellikle sosyal medyada hızla yayılan ve doğruluğu teyit edilmemiş bilgilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Bu tür yanlış bilgilerin, kamuoyunda kafa karışıklığına yol açabileceği ve güven ortamını zedeleyebileceği belirtildi.
Bu arada, Kocaeli’de engelli hayvanlara yönelik yaptığı çalışmalarla tanınan Abdulmenaf Çelik’in bir kuzuya yürüteç takması, hayvanlara yardımsever yaklaşımın güzel bir örneği olarak kamuoyunda takdir topladı.
Ek Bilgiler:
- CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren bir başvuru mekanizmasıdır.
- Vatandaşlar, CİMER aracılığıyla kamu kurumlarına talep, şikayet ve önerilerini iletebilirler.
- Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yanlış ve yanıltıcı bilgilerin yayılmasını engellemek amacıyla çalışmalar yürütmektedir.
