Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

İsrail Yerleşimcilerden Yebrud Köyüne Baskın: Koyun Hırsızlığı ve Gözaltılarla Artan Gerilim

Filistin resmi ajansı WAFA’ya göre, İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Son olarak, Filistin topraklarını gasbeden sivillerin, silahlarla Yebrud köyüne baskın düzenlediği bildirildi. Olayda, İsrail askerlerinin himayesinde bölgeye geldiği belirtilen fanatik bir grubun, Filistinlilerin ağıllarına girerek koyunlarını çaldığı ve çevredeki bazı yapılara zarar verdiği kaydedildi.

Baskın, bölgedeki Filistinliler arasında büyük endişe ve öfkeye neden oldu. Yerel kaynaklar, olayın ardından İsrail ordusunun bölgedeki varlığını artırdığını ve güvenlik önlemlerini sıkılaştırdığını belirtiyor. Bu durum, daha fazla gerginliğe ve çatışmaya yol açma potansiyeli taşıyor.

Öte yandan, İsrail ordusunun Batı Şeria’daki el-Halil kentine düzenlediği baskın da bölgedeki tansiyonu yükseltti. Baskınlarda 14 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi. İsrail ordusu, kentin girişlerine blok betonlar yerleştirerek askeri kontrol noktaları oluşturdu ve trafik akışını durdurdu. Bu uygulamalar, Filistinlilerin hareket özgürlüğünü kısıtlarken, yaşamlarını olumsuz etkiliyor.

Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlatılan saldırıların ardından, İsrail ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs dahil Batı Şeria’daki baskınlarını artırdığı ve Yahudi yerleşim faaliyetlerini yoğunlaştırdığı biliniyor. Uluslararası toplum, bu tür eylemlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bölgedeki barış sürecini olumsuz etkilediğini vurguluyor.

Filistinliler, İsrail’in işgal politikalarına karşı direnişlerini sürdürürken, uluslararası toplumdan daha fazla destek ve koruma talep ediyor. Bölgedeki gelişmeler, Orta Doğu’daki istikrarsızlığın ve çatışmaların devam edeceğine işaret ediyor.

Kaynak: TRT Haber

Exit mobile version