Samsun’un İlkadım ilçesinde meydana gelen iki ayrı olayda, bir yolcu otobüsü kaza yaparken, silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.
Otobüs Kazası:
İlkadım ilçesi Toybelen mevkisi Samsun-Ankara karayolunda saat 23.00 sıralarında meydana gelen kazada, Ankara’dan Gürcistan’a gitmekte olan yolcu otobüsü kontrolden çıkarak orta refüje çıktı ve yan yattı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otobüste sıkışan yolcuları kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, otobüste bulunan 11 yolcudan 6’sı yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer soruşturma başlattı.
Silahlı Saldırı:
Aynı ilçede meydana gelen bir diğer olayda ise, maskeli iki kişinin motosikletle seyir halindeyken hafif ticari bir araca düzenlediği silahlı saldırıda iki kardeşten biri hayatını kaybetti, diğeri ise yaralandı. İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, saldırı sonrası olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yaralı kardeş, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis, saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.
Hızlı Özet:
- İlkadım’da yolcu otobüsü devrildi: 6 yaralı.
- Motosikletli saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Gelişmeler ve detaylar için haber kaynaklarımızı takip edebilirsiniz.
Kaynaklar: DHA, İHA
