Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

Saruhanlı-Turgutlu Arası Otoyolda Toprak Kayması: Yol Ulaşıma Kapanıp Açıldı

Manisa’nın Saruhanlı ve Turgutlu ilçeleri arasındaki otoyol mevkisinde meydana gelen toprak kayması, ulaşımda aksamalara neden oldu. Edinilen bilgilere göre, alınan ihbar üzerine bölgeye derhal otoyol jandarma ekipleri sevk edildi. Toprak kayması, yolun 3 şeridinin ulaşıma kapanmasına yol açtı. Güvenlik amacıyla otoyolun her iki yönü de trafiğe kapatıldı.

Olay yerine hızla asayiş ve Karayolları ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin bölgedeki incelemeleri ve güvenlik önlemleri kapsamında çalışmalar başlatıldı. İlk olarak, heyelan bölgesinde dubalama ve işaretleme çalışmaları yapıldı. Bu çalışmaların ardından, yolun güvenli bir şekilde yeniden trafiğe açılması için gerekli adımlar atıldı.

Karayolları ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, heyelan bölgesinde bant aktarımı yapılarak trafik akışının kontrollü bir şekilde sağlanması hedeflendi. Bu sayede, yolun her iki yönü de yeniden trafiğe açıldı. Ancak, bölgede trafik akışının kontrollü bir şekilde devam ettiği belirtildi. Sürücülerin, trafik işaret ve uyarılarına dikkat etmeleri, hızlarını düşürmeleri ve güvenli sürüş kurallarına uymaları önemle duyuruldu.

Olayın yaşandığı bölgede, toprak kaymasının neden olduğu hasarın tespiti ve kalıcı çözümlerin üretilmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Yetkililer, bölgedeki jeolojik yapının incelendiğini ve benzer olayların önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi.

Otoyolda meydana gelen toprak kayması nedeniyle yaşanan trafik aksaması, bölgedeki ulaşımı olumsuz etkiledi. Ancak, ekiplerin hızlı ve koordineli çalışması sayesinde, yolun kısa sürede yeniden trafiğe açılması sağlandı. Yetkililer, vatandaşların güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kaynak: TRT Haber

Exit mobile version