Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Corendon Alanyaspor, RAMS Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, hakem kararlarına ve VAR sisteminin işleyişine yönelik eleştirilerde bulundu.
Pereira, maçın ilk yarısında sergiledikleri kötü performansa dikkat çekerek, “Normalde maçlara iyi başlıyoruz. Bugün bunu başaramadık. Çok kötü bir ilk yarı oynadık. Başakşehir bugün çok iyi bir ilk yarı oynadı. Baskılarımızı çok iyi yapamadık,” ifadelerini kullandı. Rakibin iyi bir oyun sergilediğini ve iyi bir hocaya sahip olduğunu belirten Pereira, penaltı kararları konusunda da görüşlerini dile getirdi.
Özellikle maçtaki verilmeyen penaltı pozisyonuna değinen Pereira, “İkinci yarı işler biraz tersine döndü. Biz daha iyi oynadık. Daha iyi baskı yaptık ve golü bulduk. 2-2’yi yakaladığımız bir pozisyon var. El ile iptal edilen bir pozisyon var. VAR’a neden gidilmedi bilmiyorum. Bu dünyanın her yerinde penaltıdır. Sadece bir açıklama istiyorum. Bu VAR ne zaman devreye girip girmediğini ile alakalı,” şeklinde konuştu.
Hakem hataları nedeniyle kaybettiklerini iddia etmediğini belirten Pereira, “Birinci yarı kötü oyun oynadık bunu kabul ediyorum. Alanya’ya gerekirse bir hakem yollasınlar. Bize konuşsun. Bize anlatsın. Biz ne zaman VAR’a gidilip gidilmediğini gerçekten bu şekilde anlayamıyoruz ve üzülüyoruz,” dedi. Takımının ikinci yarıdaki performansını ise öven Pereira, “İkinci yarı çok daha iyi bir oyun vardı. Oyuncularımı özellikle ikinci yarıdaki çabadan dolayı tebrik ediyorum. Bugün beraberlik için çabaladılar yakaladılar ama gol iptal oldu,” ifadelerini kullandı.
Maçın taktiksel analizine de değinen Pereira, Başakşehir’in oyun planına karşı hazırlıklı olduklarını ve ikinci yarıda daha agresif bir oyun sergilediklerini belirtti. Alanyaspor Teknik Direktörü, Başakşehir’in bireysel olarak iyi oyunculara sahip olduğunu ve bu nedenle kendilerine zorluk çıkardıklarını da sözlerine ekledi.
