Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

Bayraktar AKINCI’dan EREN Mühimmatı ile Başarılı Hava-Hava Atışı: Operasyonel Yetenekler Artıyor

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), operasyonel yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak ROKETSAN üretimi EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat ile gerçekleştirilen hava-hava atışında tam isabet sağlandı. Test faaliyeti, Tekirdağ Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden başladı ve Karadeniz üzerinde gerçekleştirildi.

Sinop açıklarında yapılan testte, yerden havalanan hedef İHA, AKINCI’dan ateşlenen EREN mühimmatı ile başarıyla imha edildi. Başarılı atışın ardından AKINCI, Çorlu’ya geri döndü. Bu başarı, AKINCI’nın hava-yer görevlerindeki başarısını hava-hava görevlerine de taşıdığını gösteriyor. Milli TİHA, farklı mühimmatları kullanarak hem yer hem de hava hedeflerine karşı etkili olabiliyor.

Bugüne kadar AKINCI, MAM-L, MAM-L TV, MAM-T, MAM-T IIR/TV, MAM-C, TOLUN, TOLUN IIR, Teber-81, Teber-82, LAÇİN 82 LGK-81, LGK-82, HGK-82, Gökçe Güdüm Kiti, Gözde Güdüm Kiti, KGK-82-SİHA, İHA-230 Süpersonik Füze, TV Arayıcı ve Lazer Arayıcı Başlıklı İHA-122 Süpersonik Füze ve Çakır Seyir Füzesi gibi birçok mühimmatı başarıyla test etti. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine 29 Ağustos 2021’de giren AKINCI, operasyonel olarak görev yapıyor.

AKINCI, Türk havacılık tarihinde de önemli bir yere sahip. 21 Haziran 2022’de 45 bin 118 feet (13 bin 716 metre) irtifaya çıkarak rekor kırdı. Baykar, tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürütüyor ve 2025 yılında insansız hava aracı segmentinde dünyanın en büyük ihracatçısı olma hedefinde ilerliyor. Son 3 yıldır dünya SİHA pazarında liderliğini sürdüren Baykar, 2025’te 2,2 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştı. Gelirlerinin %90’ını dış satıştan elde eden Baykar, Türkiye’nin yüksek teknoloji ihracatında önemli bir rol oynuyor. 2023 ve 2024 yıllarında Türkiye’deki en çok ihracat yapan ilk 10 firma arasında yer alarak “İhracatın Şampiyonları Ödülü”nü kazandı.

Kaynak: TRT Haber

Exit mobile version