Çatalca’da meydana gelen korkunç olayda, S.Ü. adlı şahıs, eşi Gülten Ürkmez’i otobüs durağında silahla vurarak öldürdü. Olay, 15 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00 sıralarında Binkılıç Atatürk Mahallesi’nde gerçekleşti. Habertürk’ün haberine göre, sürekli alkol aldığı iddia edilen S.Ü., eşiyle yaşadığı tartışmanın ardından evden ayrılmıştı. 3 gün sonra durakta eşiyle karşılaşan S.Ü., yanında bulundurduğu silahla Ürkmez’e ateş etti.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Gülten Ürkmez’in hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri ise olay yerinde güvenlik önlemleri alarak soruşturma başlattı. S.Ü., cinayetin ardından önce bir iş yerine, ardından da evine saklandı. Ancak jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Gülten Ürkmez’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Ürkmez’in kardeşi Olcay İnce, olayın ardından yaşadıkları acıyı dile getirerek, 1999’dan beri evli olan çiftin sürekli huzursuzluk yaşadığını belirtti. İnce, ayrıca, “Sadece durakta kafasına silah dayayıp vuruyor. Bir kadın kafasına durakta silah dayayıp da vurulmaz.” ifadelerini kullandı. İnce, kardeşinin ölümünden önce tehdit alıp almadığına dair net bir bilgiye sahip olmadığını da sözlerine ekledi.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Gülten Ürkmez’in cenazesi ikindi namazını müteakip Binkılıç’ta toprağa verilecek. Olay, Çatalca’da büyük üzüntü yaratırken, yetkililer cinayetin nedenlerini ve faillerin adalet önüne çıkarılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu arada, haberde yer alan diğer başlıklar da şöyle sıralanıyor: 9 polise çete suçlamasıyla gözaltı, 6 ilde 17 şüpheli gözaltında, Terörsüz Türkiye sürecinde ne yaşandı?, Yavaş’tan Dervişoğlu’na ziyaret, ABD en büyük düşmanı nasıl yarattı?, İran’ın askeri caydırıcılığı var mı?, Kara savaşı olmadan rejim düşer mi? HT 360’ta Dilek Gül sundu.
