İstanbul’da beklenen sağanak yağış, şehrin birçok noktasında etkisini gösterdi. Özellikle kuzey ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları ve trafik yoğunluğu yaşandı.
Avrupa Yakası’nda Durum
Avrupa Yakası’nda Sultangazi ve Arnavutköy gibi ilçelerde yağışın etkisiyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Bu durum, sürücüler ve yayalar için zor anlar yaşanmasına neden oldu. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde de yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ıslanmamak için çeşitli korunaklı alanlara sığındı.
Anadolu Yakası’nda Gelişmeler
Anadolu Yakası’nda ise Üsküdar, Kadıköy, Beykoz, Ümraniye ve Maltepe’de yağış etkisini göstermeye başladı. Özellikle Maltepe Zümrütevler Mahallesi’ndeki bazı sokaklarda su birikintileri oluştuğu bildirildi. Yağışın etkili olduğu bölgelerde trafik yoğunluğu da gözlemlendi. Motosiklet sürücüleri, su birikintileri nedeniyle ilerlemekte zorlandı.
Spor Dünyasından Notlar
Haber bülteninde ayrıca spor dünyasından gelişmelere de yer verildi. Fenerbahçe’nin bir fırsatı değerlendiremediği, Ndidi’nin performansıyla dikkat çektiği, Toprak Razgatlıoğlu’nun MotoGP’de yarışacağı ve 12 Dev Adam’ın hazırlıklara başladığı bilgisi paylaşıldı.
Yağışın etkili olduğu bölgelerde belediye ekipleri, olası olumsuzluklara karşı çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların, yağışın etkili olduğu saatlerde dikkatli olmaları ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği göz önünde bulundurularak tedbirli hareket etmeleri önem taşıyor.
Haberler, Selen Gül Dayıoğlu tarafından Spor Bülteni’nde sunuldu.
Kaynak: Habertürk
