Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

Old Firm Derbisinde Gol Düellosu: Rangers ve Celtic 2-2 Berabere Kaldı

İskoçya Premiership’in 29. haftasında oynanan tarihi Old Firm derbisi nefesleri kesti. Ibrox Stadyumu’nda Rangers ile Celtic arasındaki mücadele, 2-2’lik skorla sonuçlandı. Maç, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Ev sahibi Rangers, maça hızlı başladı ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Goller, 8. ve 26. dakikalarda Youssef Chermiti’den geldi. Ancak Celtic, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyarak skoru dengelemeyi başardı.

Celtic adına farkı azaltan gol, 56. dakikada Kieran Tierney’den geldi. Maçın son anları büyük bir heyecana sahne oldu. Uzatma dakikalarında sahneye çıkan Reo Hatate, 90+1. dakikada attığı golle skoru 2-2’ye getirdi ve maçın sonucunu belirledi.

Bu beraberliğin ardından Rangers, puanını 57’ye yükseltti ve ligdeki ikinci sıradaki yerini korudu. Celtic ise bir maçı eksik olmasına rağmen puanını 55’e çıkardı ve üçüncü sırada yer aldı. Şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip olan bu sonuç, her iki takım için de önemli puan kayıplarına neden oldu.

Maçın Detayları

Gelecek Hafta

Premiership’in bir sonraki haftasında Rangers, St. Mirren’e konuk olacak. Celtic ise Aberdeen deplasmanına gidecek. Her iki takım da gelecek maçlarda galibiyet arayacak ve şampiyonluk yarışındaki iddialarını sürdürmeye çalışacak.

Kaynak: Habertürk

Exit mobile version