Hatay’da, Güzelburç Mahallesi Sanayi Sitesi’nde otomobiliyle drift yaptığı anlar sosyal medyada paylaşılan bir sürücüye, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri tarafından ağır cezai işlem uygulandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, sürücüye toplamda 140 bin lira para cezası kesilirken, ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu ve aracı da 2 ay trafikten men edildi.
Edinilen bilgilere göre, ekipler, sosyal medyada yayımlanan drift görüntüleri üzerine harekete geçti. Yapılan incelemeler neticesinde, olayın gerçekleştiği bölgedeki bir iş yerine ait güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Bu incelemeler sonucunda aracın plakası ve sürücüsü tespit edildi. Sürücünün kimliği belirlendikten sonra, yasal işlemler hızla başlatıldı.
Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, sürücüye Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında cezai işlem uyguladı. Bu kapsamda sürücüye 140 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca, sürücünün ehliyetine 2 ay süreyle el konulurken, aracı da aynı süreyle trafikten men edildi. Bu cezalar, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve diğer sürücülerin can güvenliğini riske atan davranışlara karşı caydırıcılık sağlamayı amaçlıyor.
Yetkililer, trafik kurallarının ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve bu tür davranışların kesinlikle hoş görülmeyeceğini belirtti. Özellikle şehir içinde ve yerleşim yerlerinde yapılan drift gibi tehlikeli hareketlerin, hem sürücüler hem de diğer vatandaşlar için büyük risk oluşturduğu vurgulandı. Emniyet Müdürlüğü, benzer olayların önüne geçmek için denetimlerini artırarak, trafik güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.
Bu tür olayların sosyal medyada yaygınlaşması, yetkilileri daha sıkı önlemler almaya sevk ediyor. Trafik güvenliği bilincinin artırılması ve kurallara uyulması, hem sürücülerin hem de yayaların güvenliği için hayati önem taşıyor. Emniyet güçleri, trafik kurallarını ihlal edenlere karşı yasal işlemleri uygulamaya devam ederek, güvenli bir trafik ortamı oluşturmayı hedefliyor. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edildiği ve benzer olayların tekrarlanmaması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.
Kaynak: TRT Haber
