Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı açıklamada, İsrail’i Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik katliamları artırmakla suçladı. Kasım, İsrail’in eylemlerinin, dünyanın İran ve Lübnan’a yönelik olası saldırılara odaklanmasından faydalandığını belirtti. TRT Haber’in haberine göre, Kasım, İsrail ordusunun dün Gazze kentinde iftar vaktine yakın bir zamanda bir grup sivili hedef aldığını ve sabah saatlerinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığını hatırlattı.
Kasım, İsrail’in özellikle Refah sınır kapısını kapatarak Gazze Şeridi’ne yönelik ablukayı sıkılaştırdığını ifade etti. Hamas Sözcüsü, İsrail’in ABD’nin koşulsuz desteğini kullanarak Gazze’de ateşkesi ihlal ettiğini ve bu durumun İsrail ordusunun sivillere yönelik saldırılarını artırmasına neden olduğunu savundu.
Hamas Sözcüsü, arabuluculara seslenerek, Gazze’de Filistinlileri hedef alan İsrail saldırılarının durdurulması, ateşkes ihlallerine son verilmesi ve ablukanın kaldırılması için acil adımlar atılmasını talep etti.
İsrail’in Ekim 2023’te Gazze’ye başlattığı saldırılarda büyük bir yıkım yaşandı. Kaynaklara göre, 72 bini aşkın Filistinli hayatını kaybederken, 171 binden fazla kişi yaralandı. Bu acı tablo, Gazze’deki insani krizin derinleştiğini ve uluslararası toplumun acil müdahalesini gerektirdiğini gösteriyor.
Hamas’ın suçlamaları, Gazze’deki insani durumun vahametini bir kez daha gözler önüne seriyor. Savaşın getirdiği yıkım, sivillerin yaşadığı zorluklar ve uluslararası hukukun ihlali, bölgedeki çatışmanın acımasız yüzünü ortaya koyuyor. Uluslararası toplumun, Gazze’deki sivillerin korunması ve kalıcı bir çözüm bulunması için daha fazla çaba göstermesi gerektiği vurgulanıyor.
