CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Görüşme, hem iki siyasetçinin hemşehrilik bağlarını pekiştirmesi hem de güncel siyasi gelişmeleri değerlendirmesi açısından dikkat çekti.
Bülent Arınç, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Özgür Özel ile Manisa kökenli olmaları nedeniyle uzun yıllara dayanan bir tanışıklıklarının olduğunu belirtti. Arınç, Özel’i genel başkan seçildiğinde tebrik ettiğini ve zaman zaman Manisa ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Görüşmenin bir ramazan ziyareti ve iade-i ziyaret niteliği taşıdığını belirten Arınç, “Bugün de Allah kabul etsin, güzel dileklerini bana ifade etti. Geri kalan kısmında da ülkemizin içinde bulunduğu şartları ondan dinleme fırsatım oldu,” dedi.
Özgür Özel ise Arınç’ın ilk milletvekili seçildiğinde kendisini arayarak destek verdiğini hatırlattı. İki siyasetçi arasındaki siyasi rekabete rağmen, hemşehrilik ve nezaketin hiçbir zaman eksik olmadığını vurgulayan Özel, acı günlerde Arınç’ın ve ailesinin yanlarında olduğunu belirtti. Geçtiğimiz hafta katılamadığı ramazan iftar davetine iade-i ziyarette bulunduğunu ifade eden Özel, “Birlikte Manisa’dan başlayarak Türkiye’deki tüm meselelerle ilgili birazcık benim partimizin içinde bulunduğu sürece yönelik bilgilendirmelerimin de yoğun olduğu bir şekilde kendileriyle sohbet etme, deneyimlerinden istifade etme imkanı oldu,” şeklinde konuştu.
İki lider arasındaki görüşmede, ülkenin genel durumunun ve siyasi gelişmelerin yanı sıra, yerel yönetimlere dair konuların da gündeme geldiği tahmin ediliyor. İBB’ye yönelik yolsuzluk iddialarının görüşülüp görüşülmediği sorusuna ise Özel, “Biz iki hemşehri bir araya gelince güneşin altındaki her şey gündemdir” yanıtını verdi.
Bu samimi görüşme, farklı siyasi görüşlere sahip olsalar da, hemşehrilik ve diyalog yoluyla ülke meselelerinin konuşulabilmesinin güzel bir örneği olarak değerlendirilebilir.
