Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

Bakan Yumaklı’dan Gümüşhane Ziyareti: Gübre Stokları Güvende, Tedbirler Alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gümüşhane’ye geldi. İlk olarak Gümüşhane Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, Vali Cevdet Atay’dan bilgi aldı. Ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde personel ile bir araya gelen Yumaklı, AK Parti ve MHP il başkanlıklarını da ziyaret ederek partililerle görüştü. Gümüşhane Belediyesi’nde Belediye Başkanı ile bir araya gelen Bakan, daha sonra bir otelde düzenlenen sektör temsilcileri toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, tarım ve orman sektörünün pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, Suriye’deki iç savaş, Venezuela’daki olaylar ve son olarak İran-Amerika-İsrail savaşı gibi küresel gelişmelerden etkilendiğini belirtti. Hükümet olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, tüm riskli alanları önceden değerlendirerek olası risklere karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı. Özellikle İran-Amerika-İsrail savaşı sonrasında gündeme gelen gübre tedariki konusuna değinen Yumaklı, gübre stoklarında herhangi bir problem olmadığını ve tedarikin sağlandığını açıkladı. Bu konuda alınan önlemleri şu şekilde sıraladı:

Bakan Yumaklı, gübre tedariki konusundaki çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve çiftçilerin mağdur olmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Bu sayede, tarım sektörünün olası olumsuz etkilerden korunması hedefleniyor. Yumaklı’nın Gümüşhane ziyareti, sektör temsilcileriyle yapılan istişareler ve alınan kararlar ile tarım politikalarına yön vermeye devam edeceğinin bir göstergesi oldu.

Kaynak: Habertürk

Exit mobile version