Habertürk’ün manşetinde yer alan ‘Ortadoğu’da Plan Neydi, Ne Oldu?’ başlıklı özel program, bölgedeki kritik gelişmeleri mercek altına aldı. Zülfikar Ali Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan ve Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Soner Çelik, Ortadoğu’daki son durumu ve geleceğe yönelik olası senaryoları değerlendirdi.
Programda öne çıkan en önemli tartışma başlıklarından biri, savaş kararlarında algoritmaların rolü oldu. Uzmanlar, yapay zeka ve algoritmaların askeri stratejilerdeki etkisini değerlendirirken, bu teknolojilerin savaşın seyrini nasıl değiştirebileceğine dair önemli ipuçları sundu. Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Soner Çelik, algoritmaların bilgi toplama, analiz ve karar verme süreçlerindeki etkinliğine dikkat çekerek, bu durumun beraberinde getirdiği riskleri de vurguladı.
Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan ise, askeri stratejilerin ve taktiklerin yapay zeka ile entegrasyonunun getirdiği değişimleri analiz etti. Prof. Dr. Arslan, geleneksel savaş yöntemlerinin yerini alan yeni nesil teknolojilerin, savaş alanındaki dengeleri nasıl etkilediğini ve gelecekteki çatışmalara nasıl bir yön vereceğini değerlendirdi.
Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı ise, Ortadoğu’daki siyasi dinamikleri ve güç dengelerini analiz ederek, bölgedeki gelişmelerin arka planını ve olası sonuçlarını değerlendirdi. Darıcılı, jeopolitik risklerin ve istikrarsızlığın artış gösterdiği bu dönemde, Türkiye’nin bölgedeki rolüne ve stratejik önemine dikkat çekti.
Programda, Ortadoğu’daki mevcut durumun yanı sıra, gelecekteki olası gelişmeler de masaya yatırıldı. Uzmanlar, bölgedeki aktörlerin stratejilerini, olası ittifakları ve çatışma risklerini değerlendirerek, izleyicilere kapsamlı bir analiz sundu. Habertürk’ün bu özel programı, Ortadoğu’daki kritik gelişmeleri yakından takip edenler için önemli bir kaynak oldu.
Programın tamamına Habertürk.com ve Habertürk uygulaması üzerinden ulaşılabilir.
