Moskova’da Bayram Coşkusu: Binlerce Müslüman Bayram Namazı İçin Bir Araya Geldi
Moskova, Ramazan Bayramı coşkusunu binlerce Müslüman'ın katılımıyla yaşadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Müslümanlar, bayram namazını eda etmek için Moskova Merkez Camisi, Anıt Camisi ve Tarihi Cami başta olmak üzere şehirdeki camilere akın etti. Artan cemaat yoğunluğu nedeniyle camilerin yetersiz kalması üzerine, namaz kılınması için cami çevrelerinde ve farklı noktalarda ek alanlar hazırlandı. Cami içlerine sığmayan binlerce kişi, caddelerde, sokak aralarında ve parklarda seccadelerini sererek bayram namazını eda etti.
Moskova'da bayram namazı öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami çevreleri ve namaz kılınan alanlarda emniyet güçleri görev yaparken, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çalışmalar yürütüldü.
Moskova Merkez Camisi'nde Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, hutbe okudu ve bayram namazını kıldırdı. Gaynutdin, hutbede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in Rusya'daki Müslümanlar için gönderdiği Ramazan Bayramı kutlama mesajlarını aktardı.
Moskova Merkez Camisi'ndeki bayram namazı ve hutbe görüntüleri, Rusya'nın önde gelen devlet kanallarından Rossiya-1'de yayınlandı. Bu yayın, bayram coşkusunun tüm Rusya'ya duyurulmasına katkı sağladı.
Rusya genelinde Müslümanlar, Moskova ile sınırlı kalmayarak birçok şehirde bayram namazını eda etti. St. Petersburg, Yekaterinburg, Vladivostok, Ufa, Kazan ve Grozni gibi şehirlerde de bayram namazı coşkusu yaşandı. Müslümanlar, bayram namazının ardından birbirleriyle bayramlaştı ve bayram sevincini paylaştı. Bu özel gün, Rusya'daki Müslüman toplumu için birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği anlamlı bir vesile oldu. Bayram namazı, Müslümanların inançlarını bir arada yaşama ve paylaşma arzusunu bir kez daha gözler önüne serdi. (https://www.trthaber.com/haber/dunya/rusyada-muslumanlar-bayram-namazinda-bulustu-938472.html)