AK Parti ve MHP’den Bakan Gürlek’e Tam Destek: CHP Lideri Özel’in İddialarına Tepki

Ankara - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Adalet Bakanı Akın Gürlek'e yönelik eleştirileri, AK Parti ve MHP'den sert tepkiyle karşılandı. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, her iki partiden çok sayıda yönetici ve milletvekili, Bakan Gürlek'e desteklerini açıkladı.

AK Parti cephesinden gelen açıklamalar, Özel'in iddialarının temelsiz olduğu yönünde yoğunlaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iddiaları 'dezenformasyon' olarak nitelendirirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ise 'delile dayanmayan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik algı operasyonu' ifadesini kullandı.

Destek açıklamaları sadece AK Parti ile sınırlı kalmadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de Bakan Gürlek'e destek veren isimler arasında yer aldı. Ayrıca, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Saadet Partisi TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Mehmet Emre Tuncer ve AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de desteklerini dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Tanıtım ve Medya Başkanı Faruk Acar, Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi ile Genel Sekreter Eyyüp Kadir İnan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili ve parti yetkilisi, Bakan Gürlek'in açıklamalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak destek verdi. Bu gelişmeler, siyasi arenada gerilimin tırmandığı bir döneme denk gelirken, iktidar partileri arasındaki dayanışmanın da güçlü bir şekilde sergilendiği gözlemlendi.

Öte yandan, Edirne'de yaşanan bir olay da gündeme geldi. 112 Acil Komuta Merkezi'nde görevli genç bir doktor, yüksekten düşme sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili detaylar henüz netleşmezken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Benzer Videolar