Okullar Yarın Açılıyor: İkinci Ara Tatil Bitti, 18 Milyon Öğrenci Ders Başı Yapacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimi doğrultusunda uygulanan ikinci dönem ara tatili, 16-20 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Öğretmenler, bu süreçte mesleki çalışma programlarını çevrim içi olarak gerçekleştirdi. Bakanlık, öğrencilerin tatillerini verimli geçirmeleri ve öğrenmeye devam etmeleri amacıyla çeşitli etkinlik kitapları hazırladı. Okul öncesi öğrencileri için "Okul Öncesi Eğitim Ara Tatili Aile Çocuk Etkinlik Takvimi", ilkokul öğrencileri için "Arada 1 Etkinlik Kitabı" ve ortaokul öğrencileri için "İlkbahar Etkinlik Kitabı" yayımlandı. Lise öğrencileri için ise ara tatilin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle özel bir çalışma yapıldı ve "Ara Tatil Rehberi" hazırlandı. Bu rehber, öğrencilerin tatillerini kültürel değerlerle iç içe geçirmelerini hedefliyordu.
İkinci ara tatilin ardından, yarın itibarıyla ülke genelinde eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen ders başı yapacak. Öğrenciler, ara tatilde dinlenip yeni döneme hazırlanırken, öğretmenler de mesleki gelişimlerine katkı sağladılar. Bakanlığın öğrencilerin tatillerini verimli geçirmeleri için hazırladığı etkinlik kitapları, çocukların yaş gruplarına uygun olarak hikaye, şiir, bulmaca ve boyama gibi aktiviteler içeriyordu. Bu sayede öğrencilerin düşünme becerileri ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmeleri amaçlandı.
Eğitim öğretim dönemi, 26 Haziran'da sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler için yoğun bir dönemin ardından yaz tatili başlayacak. Öte yandan, İstanbul'un Fatih ilçesinde meydana gelen iki binada çökme olayı yaşandı. Göçük altında kalan bir kişi kurtarıldı.