Adana’da Yol Verme Kavgasında Dehşet: TIR’la Önü Kesilen Sürücüye Bıçaklı Saldırı ve Tutuklama

Adana'da trafikte yaşanan yol verme anlaşmazlığı, korkunç bir şiddet olayına dönüştü. DHA'nın haberine göre, TIR şoförü Mehmet Necmi Z. (54) ve oğlu Mehmetcan Z. (32), yol verme nedeniyle tartıştıkları otomobil sürücüsüne saldırdı. Olayın ardından baba ve oğlu tutuklanırken, şahıslara yüklü miktarda para cezası kesildi.

Olay, 23 Mart tarihinde Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde meydana geldi. İddialara göre, Mehmet Necmi Z. yönetimindeki TIR ile otomobil sürücüsü Fatih Ö. arasında yol verme konusunda anlaşmazlık çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Necmi Z., otomobilin önünü keserek durdu. Daha sonra Mehmetcan Z., elinde bıçakla TIR'dan inerek otomobilin kaputuna çıktı ve tehditler savurdu. Olay anı, Fatih Ö.'nün araç içi kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde, Mehmetcan Z.'nin bıçakla otomobile yöneldiği ve tehditler savurduğu anlar yer alıyor. Mehmet Necmi Z. ise oğlunu araca bindirerek olay yerinden uzaklaştı. Fatih Ö.'nün şikayeti üzerine harekete geçen Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri Gürselpaşa Mahallesi'ndeki bir evde yakaladı. Mehmetcan Z.'nin kavga sırasında kullandığı bıçak ise TIR'da ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilere, çeşitli suçlardan dolayı toplamda 363 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca, Mehmet Necmi Z.'nin ehliyetine 2 ay süreyle el konulurken, TIR'ı da 2 ay trafikten men edildi. Mehmetcan Z., ifadesinde, "Trafikte tartıştıktan sonra el hareketi yapınca sinirlendim. Bir anlık öfkeyle TIR'dan indim. Elimde bıçak vardı ancak bıçaklamak gibi bir amacım yoktu" dedi. Babası Mehmet Necmi Z. ise suçlamaları reddetti. Ancak, adliyeye sevk edilen baba ve oğlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olay, trafikte yaşanan basit bir anlaşmazlığın nasıl büyük bir şiddete dönüşebileceğini gözler önüne serdi. Yetkililer, trafik kurallarına uyulması ve öfke kontrolünün sağlanması konusunda vatandaşları uyardı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Benzer Videolar