Edirne Sanayi Sitesi’nde Yangın: Pimapen Dükkanında Başlayan Alevler Orman İmalathanesine Sıçradı
Edirne'deki Sanayi Sitesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İlk olarak bir pimapen dükkanında başlayan yangın, kısa sürede bitişiğindeki orman malzemeleri imalathanesine sıçradı. Olay yerine hızla itfaiye, polis, sağlık ve Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan ve Edirne Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, çalışmaları yakından takip etti ve ekiplerden bilgi aldı. Yetkililer, yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti için çalışmaların başlatıldığını belirtti.
Yangın nedeniyle sanayi sitesindeki diğer iş yerlerinin sahipleri de bölgeye akın etti. Olay yerinde endişeli bekleyiş sürerken, itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam etti. Yangının büyüklüğü ve çevreye yayılma riski nedeniyle tedirginlik yaşandı.
Yangın sırasında, orman malzemeleri imalathanesindeki bir köpek yavrusu, dumandan etkilenmemesi için ekipler tarafından güvenli bir alana çıkarıldı. Bu durum, olay yerindeki görevlilerin duyarlılığını gözler önüne serdi.
Yangın sonucu her iki iş yerinde de maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili detaylı incelemeler devam ediyor. Yetkililer, yangının neden olduğu hasarın boyutunu ve diğer olası etkilerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yangın sonrası bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, itfaiye ekipleri olası risklere karşı teyakkuzda bulunuyor. Olayla ilgili gelişmelerin takip edildiği ve kamuoyunun bilgilendirileceği bildirildi. Kaynak: TRT Haber