Lucescu’dan Romanya Maçı Öncesi Sorumluluk Vurgusu: ‘Bir Korkak Gibi Ayrılamam’
A Milli Futbol Takımımızın Perşembe günü Romanya ile oynayacağı FIFA Dünya Kupası Play-Off Turu yarı final maçı öncesinde, Romanya Teknik Direktörü Mircea Lucescu önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık durumu hakkında detay vermekten kaçınan tecrübeli çalıştırıcı, Romanya'yı Dünya Kupası'na götürmenin kendisi için bir sorumluluk olduğunu belirtti.
Lucescu, "Doktorlar bana devam edebileceğimi söylediğinde yapmam gereken işe odaklandım. Federasyonla konuştum, bir çözüm bulamadıklarını söylediler. En iyi durumda değilim ama başka bir seçenek olsaydı görevi bırakırdım. Ancak bir korkak gibi ayrılamam. Dünya Kupası'na gitme şansımıza inanmalıyız," ifadelerini kullandı. Bu sözler, Lucescu'nun hem sağlık sorunlarına rağmen göreve bağlılığını hem de takımına duyduğu inancı gözler önüne serdi.
Maçın oynanacağı atmosferin zorluğuna dikkat çeken Lucescu, "Oynaması zor bir atmosferde oynayacağız. Orayı çok iyi biliyorum. Beşiktaş'ın evi olan stadyuma hakimim. Kulüpten ayrıldığımda sözleşmemin bitmesine 2 yıl daha vardı ama parayı kulübe, stadyumu yeniden yapmaları şartıyla bıraktım. Şimdiye kadar gittiğim en iyi stadyumlardan biri. Rakip takım topa sahip olduğunda, olağanüstü baskı kuruyorlar. Tribünlerin yaratacağı gürültüye bir çare var mı? Bilmiyorum. Oyuncularıma, Türkiye'de oynamamış olanlara, kendilerini neyin beklediğini anlatmam gerekiyor," dedi. Bu ifadeler, Lucescu'nun tecrübesi ve rakiplerine karşı duyduğu saygıyı gösteriyor.
Lucescu, oyuncularından sahada ruhlarını ortaya koymalarını istediğini vurgulayarak, "Sahaya çıkıp tüm ruhunu ortaya koyan oyunculara ihtiyacım var. Milli takım oyuncularının herkesten üstün olmasını istiyorum. Sık sık çocukları çağırıyorum ve onlara şunu bunu yapmalarını söylüyorum. Çünkü bir antrenman sırasında üç kilometre koşmalarına ihtiyacım yok. Maç sırasında 11 kilometre koşmanız gerekiyor! Yeterli oynamıyorlarsa, onlara herkesten daha fazla antrenman yapmalarını söylüyorum. Ormana, parka gidip koşmalarını ve egzersiz yapmalarını söylüyorum. Her şey beyninizde başlar. Başarı veya başarısızlık için ayarları beyninizde yaparsınız. Umarım oyuncularım bu maçı bir dönüm noktası olarak görür. Bir nesli tanıtabilirler. Dünya Kupası'nda olmak olağanüstü bir başarı olur. Bu sadece benim için değil, aynı zamanda Romanya için de," şeklinde konuştu. Lucescu'nun oyuncularına mental ve fiziksel olarak hazır olmaları yönündeki mesajları, maçın önemini ve kazanma arzusunu yansıtıyor.
Lucescu'nun açıklamaları, Romanya'nın Dünya Kupası'na katılma hedefi için ne kadar kararlı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için ne kadar çabaladığını gösteriyor.