Tera Yatırım’dan Rekor Halka Arz Performansı: 22 Günde 4 Şirket, Yarım Milyar Dolarlık Büyüklük

Tera Yatırım, son dönemde gerçekleştirdiği halka arzlarla dikkat çekiyor. Şirket, 11 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında, sadece 16 işlem gününde 4 farklı şirketin halka arzını başarıyla tamamladı. Bu süreçte, 1,2 milyon bireysel yatırımcının katılımıyla 7,2 milyar liralık (yaklaşık 163 milyon dolar) bir kaynak toplandı. Bu etkileyici performans, Tera Yatırım'ın halka arzlara olan liderliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tera Yatırım Genel Müdürü Emir Münir Sarpyener, 22 günlük yoğun bir çalışma temposuyla Ata Turizm, Savur GYO, Luxera GYO ve MetropolCard'ın halka arzlarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu süreçte toplamda 47,3 milyar liralık talep toplandığını vurgulayan Sarpyener, bu başarının “matematiksel bir rekor” olduğunu ve dünya genelinde benzerine az rastlandığını ifade etti.

Sarpyener, elde edilen bu sonucun sermaye piyasalarına olan güvenin güçlü bir göstergesi olduğunu ve yatırımcı ilgisinin tabana yayıldığını kanıtladığını söyledi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde de farklı sektörlerden şirketleri yatırımcılarla buluşturmaya devam edeceklerini ve Türk sermaye piyasalarına değer katmayı hedeflediklerini belirtti.

2025 yılı sonuna kadar 13 şirketin halka arzına liderlik ettiklerini belirten Sarpyener, 2025 başından bu yana gerçekleştirdikleri halka arzlardaki toplam 348 milyon dolarlık büyüklükle sektörde ilk 3'te yer aldıklarını ifade etti. Bu rakama, son 4 halka arzla birlikte 163 milyon dolar daha eklenerek, Tera Yatırım'ın aracılık ettiği halka arzların büyüklüğünün yarım milyar doları aştığına dikkat çekti.

Borsanın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarpyener, yaşanan savaşın makroekonomik dengeleri nasıl etkileyeceğinin önemli olduğunu vurguladı. Ancak, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında cazip değerleme seviyelerinde bulunan bir piyasa olduğuna dikkat çekti. Borsa'nın bu yıl kuvvetli bir hareketle başladığını ve %25'ler civarında yukarı yönlü bir ivmelenme gösterdiğini belirten Sarpyener, kurumların yıl sonu endeks tahmininin 16 bin-16 bin 500 seviyesinde olduğunu ve bunun %30'luk bir getiri potansiyeline işaret ettiğini söyledi. 2027 beklentilerinin devreye girmesiyle endeks hedeflerinin daha da yükselebileceğini öngördü.

Türk ekonomisinin dirayetine inandığını belirten Sarpyener, 1994'ten beri sektörde olduğunu ve birçok kriz gördüğünü ifade etti. BIST 30 hisselerinin enflasyonist ortamlardan ve krizlerden güçlenerek çıktığını belirten Sarpyener, Türkiye'yi uzun yıllardır takip eden yatırımcıların bu durumu bildiği için Türk hisselerini radarında tuttuğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Habertürk

Benzer Videolar