MEB’den Sözleşmeli Eğitim Personeli Ek Atama Duyurusu: Başvurular Başlıyor!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Akademisi bünyesinde görev yapacak sözleşmeli eğitim personeli alımına ilişkin ek atama duyurusunu yayımladı. Habertürk'ün haberine göre, daha önce yapılan yerleştirmeler sonrasında boş kalan kontenjanlar için yeni başvurular alınacak.
Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Akademisi Sözleşmeli Eğitim Personeli Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda hazırlanan 'Millî Eğitim Akademisi Sözleşmeli Eğitim Personeli İstihdamına İlişkin Kılavuz', 6 Şubat 2026’da yayımlandı. 9-15 Şubat tarihlerinde sözleşmeli eğitim personeli istihdamına ilişkin başvurular alındı. Bakanlık kadrolarında görev yapanlardan istihdam edilecekler için 16-18 Şubat tarihleri arasında değerlendirme komisyonları tarafından değerlendirmeler yapılarak, oluşan puan üstünlüğüne göre belirlenen kontenjanın üç katı aday 3-9 Mart’ta sözlü sınava tabi tutuldu ve sözleşmeli eğitim personelinin yerleştirme işlemleri 25 Mart’ta ilan edildi." ifadelerine yer verildi.
Ek atama duyurusuna göre, sözlü sınavda 70 ve üzeri puan alan, ancak tercihlerine yerleşemeyen adaylar, 28-30 Mart tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Başvurular, https://mebakbis.meb.gov.tr/basvuru adresi üzerinden e-Devlet kullanıcı adı ve şifresiyle gerçekleştirilecek. Adaylar, durumlarına uygun boş kontenjanı bulunan eğitim ve uygulama merkezlerinin tamamını tercih edebilecekler. Yerleşen adaylar için yeniden tercih hakkı bulunmayacak. Yerleştirmeler, sözlü sınav puan üstünlüğüne göre yapılacak ve sonuçlar 1 Nisan tarihinde Akademinin internet sitesinde ilan edilecek.
Önemli bir detay ise, doktora veya üzeri akademik unvana sahip öğretmenlerin doktora mezuniyet alanlarından, uzman öğretmen veya başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerin ise öğretmenlik yaptığı alandan başvuru yapabilmesi. Bu durum, nitelikli eğitimci kadrosunun güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir.
Bu arada, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında rüşvet iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüphelinin yakalandığı bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.