TOKİ İlk Evim Sahtekarlığına Büyük Darbe: 25 Kişi Tutuklandı!

TOKİ İlk Evim Dolandırıcılığına Geçit Yok: 25 Tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlarla, 'TOKİ İlk Evim' projesi vaadiyle vatandaşları dolandıran şebekeye büyük bir darbe vuruldu. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden sahte platformlar aracılığıyla dolandırıcılık yapan 25 şüpheli yakalanarak tutuklandı.

Sahte Sitelerle Tuzak Kurdular

Dolandırıcıların, 'TOKİ İlk Evim' projesiyle ilgili cazip teklifler sunarak vatandaşları sahte internet sitelerine yönlendirdiği tespit edildi. Bu siteler aracılığıyla mağdurların kişisel bilgilerini ele geçiren şüpheliler, daha sonra bu bilgileri kullanarak dolandırıcılık faaliyetlerini gerçekleştirdi. İzmir genelinde yürütülen detaylı incelemelerde, 18 kişinin aynı yöntemle dolandırıldığı ve toplamda 1 milyon 44 bin 660 lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Eş Zamanlı Operasyonlarla Yakalandılar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen emniyet güçleri, şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 25 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vatandaşlara Uyarı

Yetkililer, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle sosyal medya ve internet sitelerinde karşılaşılan 'TOKİ İlk Evim' gibi cazip tekliflere itibar etmemeleri, resmi kaynaklardan teyit almadan kişisel bilgilerini paylaşmamaları gerektiği belirtildi. Şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde ise derhal emniyet birimlerine başvurulması gerektiği vurgulandı.

Bu önemli operasyon, siber suçlarla mücadelede gelinen noktayı ve emniyet güçlerinin suçlularla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Dolandırıcılık mağduru olan vatandaşların yaşadığı maddi ve manevi kayıpların telafisi için de çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: TRT Haber

Benzer Videolar