Montella’dan Dünya Kupası Hedefi: Kosova Maçı Öncesi Milli Takım’ın İddialı Mesajları
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalinde Kosova ile deplasmanda karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımız'da teknik direktör Vincenzo Montella, kritik maç öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk'te yer alan habere göre, Montella, göreve gelişinin ardından geçen 2.5 yıllık süreci değerlendirerek, oyuncularına olan inancını ve takıma olan bağlılığını dile getirdi.
Montella, öncelikle futbolcularının karakterine vurgu yaparak, "Öncelikli olan futbolcularımız, onlar gerçek adamlar! Büyük futbolcu olmadan önce, büyük adamlar olarak ellerinden gelenin en iyisini yaptılar," ifadelerini kullandı. Göreve geldiği dönemde yaşanan zorluklara rağmen, Hırvatistan galibiyetiyle önemli bir başarı elde ettiklerini hatırlatan İtalyan teknik adam, oyuncularının kendisine her zaman destek olduğunu ve sahada savaşan bir grup oluşturduklarını belirtti.
"Oynayan, oynamayan herkes savaşan bir grup oldu. Formalarının arkalarında kendi isimlerinin değil, büyük milletin isminin yazdığını fark ettiler," diyen Montella, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) desteğini de vurgulayarak, bu destek sayesinde resmi maçlarda en yüksek puan ortalamasına ulaştıklarını ifade etti. Milli takımın, dünya çapında saygı duyulan bir konuma geldiğini ve Uluslar Ligi'nde yükseldiğini, FIFA sıralamasında da ilerleme kaydettiğini belirten Montella, bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Oyuncularını kendi evlatları gibi gördüğünü belirten Montella, Dünya Kupası hayalini gerçekleştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Kosova maçının sonucundan bağımsız olarak, oyuncularına olan inancının değişmeyeceğini vurgulayan Montella, rakip Kosova'nın güçlü yönlerini analiz ettiklerini ve kendi oyun planlarını sahaya yansıtacaklarını belirtti.
Montella, "Kosova hak ederek buralara geldi. Taktiksel olarak kurguları görüldü, çok net bir oyun ve fikir var. Bunu maç içinde görebiliyorsunuz. Final maçına çıkacağız. Biz de en iyi şekilde hazırlanarak, ne yapmak istediğimizi biliyorum. Kosova'nın güçlü yönlerini törpülemek gerekiyor. Buna çalıştık. Kendi özelliklerimizi de ön plana çıkaracağız. Farklı bir maç olacak. Baskıyı herkes hisseder, bu bir final. 24 yıldır gitmedik ama oyuncularımızın çoğu doğmamıştı. 24 senedir gidemediysek, sorumlusu onlar değil. Bu kez gitmek istiyoruz, ülkemiz için en iyisini yapacağız," şeklinde konuştu.
Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı, "İran'dan ateşlendiği belirlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirilmiştir," açıklamasında bulundu.