Özgür Özel’den Sert Mesajlar: CHP’nin Direnişi ve Hedefleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 2024 yerel seçimlerindeki başarısına vurgu yaparak, CHP'nin millet için bir siyaset kalesi olduğunu belirtti. Özel, Habertürk'te yer alan habere göre, başarı hikayelerinin 2023'e dayandığını ve 47 yıl sonra yerel seçimlerde birinci parti olarak çıkmalarının çalışmalarının bir sonucu olduğunu ifade etti. "O seçimin devamında başıma gelecekleri de bile bile dedim ki 'Madem ki millet 1’inci parti olma görevini vermiştir. Biz 1’inci parti olmanın sorumluluğu ile davranacağız'" şeklinde konuştu.

Özel, CHP'nin 'idam fermanı boynunda yola çıkanların yeri' olduğunu ve 'işgal kuvvetlerine halı serenlerin' yeri olmadığını vurgulayarak, partinin direniş ruhuna dikkat çekti. Kendisine yönelik 'dokunulmazlığı kaldırırız' gibi söylemlere değinen Özel, "Kimse dokunulmaz değil, o da oradan alttan küçük. Okudum, aldım mesajı. Ne bugüne kadar yapılan ahlaksızlık tekliflerine teslim oldu bu parti, ne bundan sonrası için ortaya koyacağınız tehdide, şantaja. Ona teslim olunca zaten parti otomatikman ortadan kalkmış oluyor. Bu direnişin partisi, kuruluşun partisi bu." dedi. Partiyi korkutmaya yönelik girişimlere karşı kararlılıkla duracaklarını belirten Özel, "Görünen o ki biz korkutuyoruz seni. Bunlara yelteniyorsan, düşünüyorsan, yazdırıyor çizdiriyorsan. Aha da teslim olursam ne olsun, aha da teslim edersek ne olsun? Bu kadar açığız, bu kadar netiz, bu kadar kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Parti içinde birlik ve beraberliğin önemine değinen Özel, Ankara'ya dönerek mücadeleyi bırakarak parti başında oturmanın yanlış olduğunu savundu. "Ankara’ya dönerek, mücadele bırakarak, arkadaşa sırt çevrilerek parti başında oturuluyorsa; o parti olsa olsa sizinkilerin şeker partisi olur, pudra partisi olur. Cumhuriyet Halk Partisi olmaz o." diyen Özel, partinin başına geçen herkesin seçim kaybettirmeme yemini ettiğini hatırlattı.

Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin yıldönümünde Bursa'da yaşananlara da değinerek, seçimi kaybettikleri günün yıldönümünde Bursa'ya yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. "Ya millete söylüyorum. Amcalara, teyzelere, kardeşlere, evlatlara. Ya görüyor musunuz ne yapıyorlar? Mafya mısınız lan siz? 31 Mart’ın tam yıl dönümünde Bursa’ya operasyon. Çünkü belediye meclisi çoğunluğunun AK Parti’de olduğu tek büyükşehir orası. Başkanı içeri atacak ve Bursa’yı geri alacak. 31 Mart günü yapıyor bunu ya." şeklinde konuştu.

Özel, parti içindeki mücadeleye ve milletle birlikte direnmeye devam edeceklerini belirterek, 101 eylem yaptıklarını ve ölene kadar, güçlerinin son damlasına kadar devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Benzer Videolar