Nevşehir’de Trafik Kavgası: 2 Tutuklama, 1 Milyon TL’yi Aşan Ceza!
Nevşehir'de meydana gelen trafik kavgasında, iki araç sürücüsü tutuklandı. Olay, 2000 Evler Mahallesi Nar yolu üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Ahmet Efe D. ve Suat T. isimli sürücüler arasında sollama nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tartışmaya, araçlardaki diğer yolcuların da dahil olmasıyla birlikte olay büyüdü.
Taraflar, araçlarından inerek birbirlerine bıçak ve sopalarla saldırdı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kavgaya müdahale eden ekipler, sürücüleri ve diğer saldırganları gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki araç sürücüsü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili olarak, sürücülerin ehliyetlerine 6 ay süreyle el konulurken, araçlar ise 60 gün süreyle trafikten men edildi. Öte yandan, cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde yer alan sürücü ve yolculara kişi başı 180 bin TL olmak üzere toplamda 1 milyon 80 bin lira idari para cezası uygulandı.
Yetkililer, son dönemde yürürlüğe giren ve trafikte saldırgan davranışlara ağır yaptırımlar öngören düzenlemeler kapsamında; trafikte kavga, tehdit ve araçtan inerek saldırıda bulunma gibi eylemlere yüksek para cezalarının yanı sıra ehliyete el koyma ve araç men cezası uygulandığını belirtti. Bu tür olayların önüne geçmek amacıyla caydırıcı cezaların uygulandığı vurgulandı.
Haber Kaynağı: Habertürk