Ehliyet Sınavlarında Sahtecilik: Tokat ve Şanlıurfa’da Joker Operasyonu! 14 Kişi Tutuklandı
Ehliyet Sınavlarında Büyük Vurgun: Joker Operasyonuyla 14 Tutuklama
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, ehliyet sınavlarında sahtecilik yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik önemli adımlar atıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışmaları sonucu, sınavlara başkasının yerine giren "joker" kişilerin organizasyonuna yönelik detaylar ortaya çıkarıldı.
Yapılan incelemelerde, bazı kişilerin farklı fotoğraflarla yeni kimlik çıkardığı ve bu kimliklerdeki fotoğrafları resmi kayıtlara işlettiği belirlendi. Bu sayede, "joker" olarak adlandırılan şahısların, kursiyerlerin yerine sınavlara girdiği tespit edildi. Jokerler, kendi fotoğraflarının bulunduğu kimlik ve sınav evraklarıyla sınava girerek usulsüzlük yaptılar.
Tokat ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 5 organizatör ve 12 "joker" kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 14'ü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu operasyon, ehliyet sınavlarındaki güvenliği sarsan ve usulsüzlükleri gözler önüne seren önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.
Bu haber TRT Haber'den alınmıştır.