Fenerbahçe Opet Namağlup Şampiyonluğa Ulaştı: Kadınlar Basketbol Süper Ligi Kupası’nı Kaldırdı
Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 3. maçında Galatasaray Çağdaş Faktoring'i 87-76 mağlup eden Fenerbahçe Opet, 2025-2026 sezonunu namağlup şampiyon olarak tamamladı ve kupayı müzesine götürdü. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan final mücadelesi nefes keserken, sarı-lacivertli ekip üstün bir performans sergileyerek şampiyonluğa uzandı.
Maçın ardından düzenlenen görkemli ödül töreninde, Fenerbahçe Opet'in teknik heyeti ve oyuncuları büyük bir sevinç yaşadı. Ligde üst üste 8, toplamda ise 20. şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Türk basketbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.
Törenin ilk bölümünde, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Harun Erdenay, sezonu ikinci sırada tamamlayan Galatasaray Çağdaş Faktoring'in ödülünü oyuncu Gökşen Fitik'e takdim etti. Bu anlamlı anın ardından, ligin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Fenerbahçeli basketbolcu Sevgi Uzun, ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Çağlar Ökten'den aldı. Uzun'un performansı, şampiyonluk yolunda takımına büyük katkı sağladı.
Fenerbahçe Opet oyuncularına madalyalarının takdim edilmesinin ardından, şampiyonluk kupası için sahneye Alperi Onar ve Emma Meesseman davet edildi. Kupayı, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu takdim etti. Kupayı havaya kaldıran sarı-lacivertli basketbolcular, şampiyonluğu coşkuyla kutladı. Tribünler, şampiyonluk coşkusuna ortak olurken, oyuncular ve taraftarlar unutulmaz anlar yaşadı.
Seremonide, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve sarı-lacivertli yöneticiler de yer alarak şampiyonluk sevincine ortak oldu. Kulüp yönetimi, oyuncuları ve teknik heyeti tebrik ederek, başarıların devamını diledi.
Fenerbahçe Opet, bu zaferle birlikte Türk basketbolundaki hakimiyetini bir kez daha kanıtladı. Takımın başarısında, oyuncuların özverili çalışması, teknik ekibin taktiksel zekası ve yönetimin desteği büyük rol oynadı. Gelecek sezonlarda da Fenerbahçe'den benzer başarıların beklenmesi, basketbolseverleri heyecanlandırıyor.
Kaynak: Habertürk