Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Yeni Dönem: AK Partili Şahin Biba Başkan Vekili Oldu, Olaylı Seçim ve Protestolar
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Sular Durulmuyor: AK Parti'den Biba Başkan Vekili
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan gelişmeler, şehir gündemini meşgul etmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yerine, AK Parti'li Şahin Biba, 61 oyla başkan vekili seçildi. CHP, Bozbey'in tutuklanması ve devam eden soruşturmalar nedeniyle başkan vekilliği için aday göstermedi.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında Bozbey ve eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in de bulunduğu 35 kişi tutuklanmıştı. DHA'nın haberine göre, Bozbey'in eşi, kızı ve kardeşi dahil 24 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, 4 kişi ev hapsi cezası aldı.
Seçim öncesinde, belediye binası önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. CHP'liler, seçimi protesto etmek amacıyla belediye binası önünde toplandı. Polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Barikatları aşmaya çalışan partililer ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlik, biber gazı müdahalesiyle sonuçlandı. Bina otopark kapısının camları kırıldı. Partililer, Ankara Yolu üzerinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüşe izin vermeyince tansiyon yükseldi ve kalabalığa bir kez daha biber gazıyla müdahale edildi. Bölgeye TOMA sevk edildi. Protestocular daha sonra Kent Meydanı'na doğru yürüyüşlerine devam etti.
Seçim sürecinde yaşananlar, Bursa'daki siyasi atmosferin gerginliğini gözler önüne serdi. CHP'nin seçimlere yönelik tutumu ve yaşanan protestolar, önümüzdeki günlerde de gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Seçim sonuçları ve soruşturmaların seyri, Bursa'nın geleceği açısından kritik önem taşıyor.
Öte yandan, İstanbul'un Fatih ilçesinde cezaevinden izinli çıkan bir şahsın intihar girişimi de gündeme geldi. Şahıs, kendini ateşe verdikten sonra balkondan düşerek yaralandı.
Kaynak: Habertürk