Pakistan Savunma Bakanı’ndan İsrail’e Şeytani Niteleme: Lübnan’da Soykırım İddiası
Pakistan Savunma Bakanı Asıf'tan İsrail'e Sert Eleştiri
Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammad Asıf, ABD merkezli X platformunda yaptığı bir paylaşımda İsrail'i sert bir dille eleştirdi. Asıf, İsrail'i "şeytani ve lanetli" olarak nitelendirirken, Lübnan'da yaşananları "soykırım" olarak tanımladı. Bu açıklama, bölgedeki gerginliğin tırmandığı bir dönemde geldi.
Asıf, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "İslamabad'da barış görüşmeleri sürerken Lübnan'da soykırım yapılıyor. Masum siviller İsrail tarafından öldürülüyor, önce Gazze, sonra İran ve şimdi Lübnan." Bakan, İsrail'in Filistin topraklarında "Avrupalı Yahudiler için kurulduğunu" da sözlerine ekledi.
Bu açıklamalar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ile İran arasındaki geçici ateşkese Lübnan'ın dahil edilmediğini savunmasının ardından geldi. İsrail ordusu ise Lübnan'ı hedef alan saldırılarını sürdürüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 2 Mart'tan bu yana İsrail saldırılarında 1888 kişi hayatını kaybetti.
Bölgedeki gelişmeler, uluslararası kamuoyunda endişeyle takip ediliyor. Birçok ülke, taraflara itidal çağrısında bulunurken, çatışmaların bir an önce durdurulması ve sivil kayıpların önüne geçilmesi gerektiği vurgulanıyor. Pakistan'ın bu sert çıkışı, İslam dünyasında İsrail'e yönelik eleştirilerin yükseldiğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.
Kaynak: TRT Haber