Beşiktaş’taki Polis Noktası Saldırısı: 12 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
İstanbul Beşiktaş'ta Yapı Kredi Plaza önündeki polis noktasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 12'si, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Saldırı, Levent Mahallesi Cömert Sokak'ta bulunan Yapı Kredi Plaza önündeki polis noktasına yönelik olarak düzenlenmişti. Olayın ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri titizlikle yürütüldü. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından 12 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Saldırıyla bağlantılı olarak yaralanan teröristler Onur Çelik ve Enes Çelik'in tedavileri devam ederken, diğer 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise henüz tamamlanmadı. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü ve gözaltına alınan diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin de devam ettiği belirtiliyor.
Olayın ardından güvenlik güçleri tarafından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınmış, delil toplama çalışmaları titizlikle yürütülmüştü. Soruşturma kapsamında elde edilen bulguların, saldırının arkasındaki örgüt ve faillerin tespit edilmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.
Soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakından takip ediliyor. Adliyeye sevk edilen 12 şüphelinin sorgularının ardından, olaya ilişkin daha fazla detayın ortaya çıkması ve yeni gözaltıların yaşanması da olası görünüyor.
Olayla ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip edilirken, güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha vurgulanmış oldu. Soruşturmanın sonuçları, terörle mücadeledeki stratejiler ve güvenlik önlemleri açısından da önemli ipuçları sağlayacak.
Kaynak: Habertürk