Ünlülere Uyuşturucu Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: 8 Tutuklama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak", "fuhşa teşvik veya aracılık etmek" ve "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak" suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak 2 şüphelinin daha gözaltına alınmasıyla birlikte soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 19'a yükseldi.
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 11'i tutuklama, 8'i ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik, yapılan değerlendirmelerin ardından Mustafa Eyüp Çelik, Mehmet Can Çelik, Cansel Ayanoğlu, Büşranur Çakır, Deniz Metin Yüksel, Ali Yaşar Koz, Elif Karaarslan ve Leha Ahsen Alkan'ın tutuklanmasına karar verdi. Diğer yandan, Gizem Melissa Alagöz, Oğuz Sarıpınar, Özlem Parlu, Cem Mirap, Samet Demirok, Onur Yükçü, Aleyna Bozok, Özgür Gökçe, Fikret Aydoğdu, İrem Şişman ve Mustafa Aksakallı hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, soruşturma kapsamında 24 şüphelinin yakalanması amacıyla dün düzenlenen operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonlar kapsamında Beşiktaş'ın Bebek, Kuruçeşme ve Etiler semtlerinde bulunan, restoran ve eğlence mekanı olarak faaliyet gösteren bazı yerlerde de arama yapılmıştı.
Soruşturmanın önemli bir parçasını oluşturan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu da tamamlandı. Kan ve saç örnekleri alınan 8 şüpheliyle ilgili hazırlanan rapora göre, Hafsanur Sancaktutan, Emir Can İğrek ve Ogün Alibaş'ın uyuşturucu test sonuçları pozitif çıktı. Sinem Özenç Ünsal, Elif Büşra Pekin, Mert Demir, Emre Öztürk (Fel) ve Ender Eroğlu'nun test sonuçları ise negatif olarak tespit edildi. Soruşturma, kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor ve gelişmeler yakından takip ediliyor.
)