İstanbul’da Trafikte Yaşanan Tartışma ve Kavga: Sürücülere Ağır Ceza Yağdı!
İstanbul'da trafikte meydana gelen ve sosyal medyada yankı uyandıran bir tartışma ve sonrasında yaşanan kavga olayı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Olayın Maltepe ilçesinde gerçekleştiği belirlenirken, ekipler tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda kavgaya karışan sürücülerin kimlikleri tespit edildi. Olayla ilgili olarak sürücülere uygulanan cezalar ve alınan tedbirler kamuoyuna duyuruldu.
Olayın Detayları ve Sürücülerin Kimlikleri
Trafikte yaşanan anlaşmazlık sonrasında meydana gelen tartışma ve kavga, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle gündeme geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bu görüntüler üzerine başlattığı çalışmalarla olayın Maltepe'de gerçekleştiğini tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda kavgaya karışan sürücülerin C.C. ve Ş.Ö. olduğu, araçlardan birinde yolcu olarak bulunan kişinin ise A.E. olduğu belirlendi.
Sürücülere Uygulanan Cezalar ve Yaptırımlar
Olayla ilgili olarak sürücülere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında ağır cezalar uygulandı. "Saygısızca araç kullanmak" ve "trafikte saldırı amacıyla araçtan inmek" fiillerinden dolayı sürücülere toplamda 542 bin lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, her iki aracın da 60 gün süreyle trafikten men edilmesine karar verildi. Sürücülerin ehliyetlerine de aynı süreyle, yani 60 gün süreyle el konuldu.
Adli İşlem Süreci
Sürücüler C.C. ve Ş.Ö. ile yolcu A.E., adli işlem yapılmak üzere polis merkezine teslim edildi. Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği belirtilirken, konuyla ilgili gelişmelerin takip edildiği bildirildi.
Bu tür olayların trafikteki güvenliği tehdit ettiği ve toplum düzenini bozduğu vurgulanırken, yetkililer tarafından benzer durumların yaşanmaması için denetimlerin ve cezai yaptırımların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi. Vatandaşların trafik kurallarına uyması ve saygılı bir şekilde araç kullanması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.
Kaynak: TRT Haber