Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Kahramanmaraş’taki Okul Saldırısına İlişkin Açıklama: Soruşturma Başlatıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kahramanmaraş'taki Okul Saldırısına Tepki
Kahramanmaraş'ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırı, Türkiye'yi derinden üzdü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla olaya ilişkin duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kahramanmaraş'ta bir okulumuzda yaşanan elim hadiseyi üzüntüyle öğrendim." Olayın ardından ilgili bakanlıkların harekete geçtiğini belirten Yılmaz, "İçişleri, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıklarımız başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için çok yönlü inceleme ve soruşturmaları derhal başlatmışlardır." dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açıklamasında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. Bu acı olay, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da büyük bir üzüntüye neden oldu. Yetkililer, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalarına devam ediyor.
Soruşturma Kapsamında Yapılacaklar
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, saldırının nedeni, faillerin kimliği ve olaya karışan diğer unsurlar detaylı bir şekilde araştırılacak. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, soruşturmanın en kısa sürede tamamlanması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için koordineli bir şekilde çalışacak.
Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için alınacak önlemler de soruşturma sonuçlarının ardından değerlendirilecek. Güvenlik güçleri, okul çevresindeki güvenlik önlemlerini artırırken, Milli Eğitim Bakanlığı da öğrencilerin ve öğretmenlerin psikolojik destek alabilmesi için gerekli çalışmaları başlatacak.
Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, yetkililerden gelecek açıklamalar kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.
Kaynak: TRT Haber