Sivas’ta ‘Anne Eli’ Temasıyla Üniversiteler Arası Yemek Yarışması Heyecanı Başlıyor!
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği "Anadolu'nun Mirası Soframda Üniversiteler Arası Yemek Yarışması" için hazırlıklarını tamamladı. 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik, gastronomi dünyasının genç yeteneklerini bir araya getirecek. Yarışmaya, 30'a yakın üniversiteden katılım bekleniyor.
SCÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yarışma Koordinatörü Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, organizasyonun bu yıl "Anne eli" temasıyla düzenleneceğini belirtti. Hastaoğlu, Anadolu mutfak kültüründe anne eli değmiş yemeklerin geleneksel yönünün ön plana çıkarılacağını ifade etti. Etkinliğin, Türkiye genelindeki üniversitelerin aşçılık, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşeceğini vurgulayan Hastaoğlu, genç şef adaylarının hem teknik becerilerini sergileyeceğini hem de kültürel mirasa olan bağlılıklarını göstereceğini söyledi.
Yarışma kapsamında, coğrafi işaretli ürünlerin kullanımının teşvik edileceği belirtildi. Bu sayede yerel değerlerin korunması ve sürdürülebilir gastronominin desteklenmesi hedefleniyor. Hastaoğlu, alanında deneyimli isimlerden oluşan bir jüri heyetinin yarışmada görev alacağını ve etkinliğin sadece bir rekabet ortamı sunmakla kalmayacağını, aynı zamanda söyleşiler, atölyeler ve sürpriz etkinliklerle katılımcılara zengin bir deneyim yaşatacağını ifade etti.
Yarışmacıların konaklama ihtiyaçlarının da karşılanacağı organizasyonun, Türk mutfak kültürünün yaşatılmasına ve geleceğin şeflerinin yetişmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Doç. Dr. Hastaoğlu, yarışmanın son başvuru tarihinin 24 Nisan olduğunu ve detaylı bilgiye "www.anadolumirasi.cumhuriyet.edu.tr" adresinden ulaşılabileceğini bildirdi. Ayrıca, etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengül'e teşekkür etti.
Bu önemli organizasyon, genç yeteneklerin kendilerini göstermesi ve Türk mutfak kültürünün zenginliğini sergilemesi için bir platform sunuyor. Sivas'ta düzenlenecek yarışma, gastronomi dünyasına yeni bir soluk getirecek.
Kaynak: Habertürk