Yozgat’ta Toplu Ulaşıma Zam: Akaryakıt Zammı Sonrası Fiyatlar Güncellendi

Yozgat il merkezinde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Akaryakıta gelen ardı ardına zamlar nedeniyle, dolmuşçu, taksi ve öğrenci servisi sahiplerinin talebi üzerine Belediye Meclisi, ulaşım ücretlerini yeniden değerlendirdi. ANKA'nın haberine göre, şubat ayının ilk haftasında yapılan zammın yetersiz kalması üzerine, fiyatların güncellenmesi kararı alındı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde, ulaşım komisyonunun hazırladığı rapor doğrultusunda yeni fiyat tarifeleri belirlendi. Buna göre, tam biniş ücreti 35 lira, öğrenci ücreti 27 lira, banka kartı ile yapılan biniş ücreti ise 40 lira olarak güncellendi. Başkan Arslan, komisyonun raporunda, mazot fiyatlarında düşüş olması halinde zammın geri çekilmesine yönelik bir not bulunduğunu da belirtti. Bu durumun, son 1-1.5 ay içerisinde mazota gelen yüksek zamlardan kaynaklandığını ifade etti.

Meclis Üyesi Ahmet Çakıroğlu, mazotun 60 lira bandına gerilemesi halinde yapılan zammın %50 oranında düşürüleceğini, mazotun litre fiyatının 50 lira bandına gerilemesi durumunda ise zammın tamamen geri çekileceğini ve mevcut fiyatlara dönüleceğini açıkladı. Bu kararlar, akaryakıt fiyatlarındaki olası düşüşlere karşı esnek bir yaklaşım sergileyerek, hem vatandaşların hem de ulaşım esnafının menfaatlerini gözetmeyi amaçlıyor.

Yapılan oylama sonucunda şehir içi dolmuş taşıma ücretlerine zam kararı resmileşirken, taksimetre ve servis ücretlerine ilişkin talebin ise komisyon tarafından yeniden değerlendirilerek Mayıs ayı meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi. Bu durum, taksi ve servis ücretlerinin de önümüzdeki dönemde güncellenebileceğine işaret ediyor. Yozgat Belediyesi'nin bu kararları, artan akaryakıt maliyetleri karşısında toplu taşıma sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamayı ve vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Haberin kaynağı: Habertürk

Benzer Videolar