Gaziantep’te Kanalizasyon Göçüğünde Yaralanan İşçi Hayatını Kaybetti: Acı Haber Bir Hafta Sonra Geldi
Gaziantep'te yaşanan acı bir olayda, kanalizasyon hattında çalışırken meydana gelen göçükte ağır yaralanan işçi Necmettin Doğan (52), yaşam mücadelesini kaybetti. İHA'nın haberine göre, olay 11 Nisan 2026 tarihinde Şahinbey ilçesi kırsal Burç Esentepe Mahallesi'nde gerçekleşti.
Olay, mahallede kanalizasyon çalışması yapıldığı sırada meydana gelen toprak kayması ve göçük sonucu yaşandı. İddialara göre, göçük sırasında Necmettin Doğan toprak altında kaldı. Olay yerine hızla çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda ağır yaralı olarak çıkarılan Doğan, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.
Ancak, Doğan'ın yaşam savaşı bir hafta sonra, 16 Nisan'da sona erdi. Hastanede tedavi gören talihsiz işçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer olayın nedenlerini araştırıyor. İş güvenliği ve işçi sağlığı konusundaki ihmallerin olup olmadığı da soruşturma kapsamında değerlendiriliyor. Bu acı olay, iş güvenliği önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Gaziantep'te yaşanan bu üzücü olay, bölgedeki vatandaşları derinden üzdü. Necmettin Doğan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.
Bu haberde, İHA'nın haberinden yararlanılmıştır.