Ekrem İmamoğlu’nun Dahil Olduğu ‘Suç Örgütü’ Davasında Yeni Gelişmeler: Duruşma Devam Ediyor

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki salonda görülen 'suç örgütü' davasının 25. duruşması başladı. Duruşmaya, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Başkanı Danışmanı ve MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu'nun kayınbiraderi Cevat Kaya ve İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan katıldı. Duruşmada ayrıca bazı tutuksuz sanıklar, avukatlar, CHP'li milletvekilleri ve tutuklu yakınları da izleyici olarak yer aldı.

Duruşma, tutuklu sanık İBB Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu'nun savunmasıyla devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı 'ihbar eden' sıfatıyla, Hazine ve Maliye, İçişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Tarım ve Orman bakanlıkları ile İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Şişli Belediye Başkanlığı 'suçtan zarar gören' sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, 16 kişi 'müşteki', 89'u tutuklu, 7'si firari, 5'i 'müşteki sanık' olmak üzere toplam 407 kişi 'sanık' olarak bulunuyor. İddianamede, örgütün 2014'ten itibaren işlediği iddia edilen suçlar anlatılıyor. Yapılan değerlendirmelerde, eylemler sonucu oluşan kamu zararının, menkul olarak yaklaşık 160 milyar lira ve 24 milyon dolar, gayrimenkul olarak ise İstanbul ve ülke genelinde 95 taşınmazdan oluştuğu belirtiliyor. Bu rakamlar, örgüt elebaşı ve yöneticilerinin suç gelirlerinden elde ettiği mal varlıklarını kapsamıyor.

İddianameye göre, Ekrem İmamoğlu 'örgüt elebaşı' olarak gösterilirken, Murat Ongun, Fatih Keleş, Adem Soytekin, Ertan Yıldız, Hüseyin Gün ve Murat Gülibrahimoğlu ise 'örgüt yöneticisi' olarak yer alıyor. Örgüt şemasında, 10 örgüt üyesinin doğrudan Ekrem İmamoğlu'na bağlı olduğu, 77 üyenin Fatih Keleş'e, 35'inin Murat Ongun'a, 8'inin Ertan Yıldız'a, 7'sinin Hüseyin Gün'e, 6'sının Murat Gülibrahimoğlu'na ve 6'sının da Adem Soytekin'e bağlı olduğu belirtiliyor. Ekrem İmamoğlu, 'suç işleme amacıyla örgüt kurmak', 'kişisel verilerin kaydedilmesi', 'kişisel verileri ele geçirme ve yayma', 'suç delillerini gizleme', 'haberleşmenin engellenmesi', ve 'kamu malına zarar verme' gibi suçlamalarla karşı karşıya.

Benzer Videolar