Giresun Dereli’de Heyelan: Maden Sahasında Sondaj Makinesi Toprak Altında Kaldı

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yeşiltepe köyünde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait maden sahasında, dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle büyük bir heyelan meydana geldi. Heyelan, maden çalışma sahasında bulunan sondaj makinesinin kayan toprak kütlesinin altında kalmasına neden oldu. Olay anında yamaç arazideki toprak hareketliliğini fark eden işçiler, canlarını son anda kurtararak bölgeden uzaklaştı.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen yetkililer, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Heyelan nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Sondaj makinesinin enkaz altında kalması nedeniyle kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ancak, heyelan bölgesindeki toprak yapısının riskli olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğü öğrenildi.

Heyelan anları, çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görüntülerde, devasa toprak kütlelerinin hareketiyle birlikte sondaj makinesinin hızla kayan toprak altında kaldığı, çevreyi yoğun bir toz bulutunun kapladığı ve panik halindeki işçilerin can havliyle bölgeden uzaklaştığı anlar yer aldı. Görüntüler, olayın büyüklüğünü ve yaşanan tehlikeyi gözler önüne serdi.

Yetkililer, heyelanın ardından bölgede güvenlik önlemleri aldı. Maden sahasındaki çalışmaların durdurulduğu ve heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Ayrıca, heyelanın meydana geldiği bölgede detaylı incelemelerin yapılacağı ve heyelanın nedenlerinin araştırılacağı belirtildi.

Olayla ilgili olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin de bölgede incelemelerde bulunması bekleniyor. Heyelan sonrası maden sahasında meydana gelen hasarın ve çevresel etkilerin tespiti için çalışmaların başlatılacağı öğrenildi. Olay, bölgedeki madencilik faaliyetlerinin çevresel etkileri konusundaki tartışmaları da yeniden gündeme getirdi.

Haber kaynakları, heyelan bölgesindeki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve gelişmelerle ilgili yeni bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Benzer Videolar