Sadettin Saran’ın Derbi Karnesi: Fenerbahçe Başkanı, Galatasaray Maçıyla 6. Kez Derbi Heyecanı Yaşayacak
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran'ın Derbi Heyecanı Galatasaray Maçıyla Devam Ediyor
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak. Bu kritik mücadele öncesinde Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, görevde bulunduğu 7 aylık süre zarfında 6. kez derbi heyecanını yaşayacak. Habertürk'ün haberine göre, Saran'ın derbi karnesi dikkat çekiyor.
Saran, başkanlık görevine geldikten sonra ilk derbi heyecanını 2 Kasım 2025 tarihinde oynanan Beşiktaş maçıyla yaşadı. O maçta Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı. Ardından 14. haftada Kadıköy'de Galatasaray'a karşı ilk derbisini oynayan Saran, 10 Ocak tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda kazanılan Turkcell Süper Kupa maçıyla kulüp tarihinde futbol branşında ilk kez kupa sevinci yaşadı.
Saran'ın derbi deneyimleri sadece lig maçlarıyla sınırlı kalmadı. 23 Aralık'ta Beşiktaş'a karşı oynanan Türkiye Kupası grup maçında Fenerbahçe, evinde 2-1 mağlup oldu. Son olarak Beşiktaş ile ligde oynanan ve 1-0 kazanılan derbide tribünde büyük bir heyecan yaşadı.
Saran'ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe'nin derbi performansı şu şekilde şekillendi: Beşiktaş'a karşı oynanan 3 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet; Galatasaray'a karşı oynanan 2 maçta ise 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde edildi.
Bu istatistikler, Fenerbahçe'nin derbi maçlarındaki rekabetçi yapısını ve Saran'ın liderliğindeki takımın performansını gözler önüne seriyor. Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisi, hem Saran için yeni bir sınav olacak hem de Fenerbahçe taraftarı için büyük bir heyecan kaynağı olacak.
Kaynak: Habertürk