Oscar Ödüllü Yönetmenin Almanya Uçuşunda Heykelciği Kayboldu: Lufthansa Soruşturma Başlattı
Oscar Ödüllü Yönetmenin Heykelciği Uçakta Kayboldu
Ünlü yönetmen Pavel Talankin'in Oscar ödülü, Almanya'ya yapacağı uçuş sırasında kayboldu. Olay, Talankin'in el bagajındaki heykelciğin 'silah olarak kullanılabileceği' gerekçesiyle kabine alınmasına izin verilmemesiyle başladı. Lufthansa personeli, ödülü kargo bölümüne göndermeyi teklif etti ancak uçak Almanya'ya indiğinde heykelciğin kaybolduğu anlaşıldı.
Talankin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından bir Rus okulunda artan savaş propagandasını konu alan belgeseliyle bu yıl 'En İyi Belgesel' dalında Oscar kazanmıştı. Yönetmen, ödülü New York'ta üniversite öğrencileriyle katıldığı bir gösterim sırasında sergilemek amacıyla yanında taşıyordu.
Lufthansa'dan Açıklama ve Soruşturma
Lufthansa havayolu şirketi, yaşanan durumdan derin üzüntü duyduklarını belirten bir açıklama yaptı. Şirket, ödülün bulunması için kapsamlı bir iç soruşturma başlattığını duyurdu. Olay, yönetmenin ve yapım ekibinin tepkisine neden oldu. Belgeselin yönetici yapımcısı Robin Hessman, Talankin'in daha önce hem Oscar hem de Bafta ödülleriyle defalarca seyahat ettiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını vurgulayarak yaşananlara dikkat çekti.
El Bagajı Krizi ve Kargo Kaybı
Olayın başlangıcında, Oscar heykelciğinin boyutu ve potansiyel 'silah' olarak değerlendirilmesi nedeniyle el bagajında taşınmasına izin verilmemesi dikkat çekiyor. Havayolu şirketlerinin güvenlik protokolleri gereği alınan bu karar, ödülün kargoya verilmesiyle sonuçlandı. Ancak bu durum, ödülün kaybolmasıyla sonuçlanarak daha büyük bir krize yol açtı.
Bu olay, havacılık güvenliği ve değerli eşyaların taşınması konusundaki güvenlik önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi. Lufthansa'nın başlattığı soruşturma, ödülün nasıl kaybolduğuna dair detayları ortaya çıkaracak ve benzer olayların önüne geçmek için alınacak önlemleri belirleyecektir. Olay, aynı zamanda yönetmen Talankin'in belgeselinin aldığı önemli ödülün gölgesinde kalmasına neden oldu.
Kaynak: TRT Haber