Özgür Özel’den Sumud Filosu Saldırısına Sert Tepki: ‘Erdoğan, Trump Korkusuyla Hareket Ediyor’
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırıyı kınadı. Özel, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Filistin konusundaki tutumunu sert bir dille eleştirdi.
Özel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Soykırımcı İsrail yönetimi Gazze’ye yardım götüren Küresel Sumud Filosu’na alçakça bir saldırı düzenledi. Bu saldırıyı Erdoğan’ın, Trump ve Netanyahu ile birlikte oturduğu Gazze Barış Kurulu sahiplendi." Özel, kurulun Sumud filosundaki insanlara "gösterişçi aktivistler" demesine ve filoyu destekleyenlerin paylaşımlarına "iğrenç" nitelemesi yapmasına tepki gösterdi.
CHP lideri, Erdoğan'ın Filistin konusundaki hassasiyetini sorgulayarak, "Ey Erdoğan, hep söyledim: Sizde asla Filistin hassasiyeti yok, sizde Trump korkusu var." ifadelerini kullandı. Özel, Erdoğan'ın ABD eski Başkanı Donald Trump ile kurduğu ilişkilere gönderme yaparak, "O masadan kalkmadan, söyleyeceğiniz her söz riyakarlıktır, samimiyetsizliktir. O masa Gazze’yi işgal masasıdır. Türk milletini ve Filistinlileri daha fazla incitmeden o masadan kalkın. Trump’tan kokmayın Allah’tan korkun" şeklinde konuştu.
Özgür Özel'in bu açıklaması, CHP'nin Filistin meselesine ilişkin tutumunu ve Erdoğan hükümetine yönelik eleştirilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Özel'in sert ifadeleri, Türkiye'nin dış politikası ve Filistin-İsrail ilişkileri konusundaki tartışmaları alevlendireceğe benziyor.
Öte yandan, haberin görsel kaynağı İHA olarak belirtilirken, DİSK üyeleri de Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra basın açıklaması yaptı. Bu gelişme de, Filistin konusundaki duyarlılığın farklı kesimlerde nasıl yankı bulduğunu gösteriyor.
Kaynak: Habertürk