Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Anayasa Koruma Teşkilatı’nın (BfV) yeni başkanı, Türk kökenli Sinan Selen olacak. Bu gelişme, Alman medyasında yer alan haberlerle duyuruldu.
Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) koalisyon hükümeti, BfV’de 6 yıldır başkan yardımcılığı yapan Selen’in başkanlığa atanması konusunda anlaştı. İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt’in, Selen’in göreve başlamasını bugün kamuoyuna açıklaması bekleniyor.
Önemli bir ayrıntı olarak, Selen, Almanya doğumlu olmayan ilk Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı olacak. 1972 İstanbul doğumlu olan Selen, 4 yaşında Almanya’ya göç etmiş ve Köln’de büyümüştür. Bu durum, Almanya ülkesinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
Eski Başkan Thomas Haldenwang’ın geçen yıl kasım ayında milletvekili olmak için istifa etmesinin ardından, Sinan Selen, Silke Willems ile birlikte vekaleten başkanlık görevini yürütüyordu. Haldenwang’ın milletvekili seçimi başarısız olmuştu. Ancak, BfV başkanlığına Selen’in atanmasıyla bu süreç sona eriyor.
Selen’in uzun yıllar BfV’de üst düzey görevler alması, Anayasa Koruma Teşkilatı/ içindeki deneyimini ve uzmanlığını gösteriyor. Doğrusu, bu atamanın Almanya’nın iç güvenliği açısından önemli sonuçları olacak gibi görünüyor. Bu gelişme, İstihbarat alanında da önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
SAVUNMA SANAYİ
4 gün önceEKONOMİ
4 gün önceSAVUNMA SANAYİ
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceSAVUNMA SANAYİ
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önce
1
CHP Kurultay İptal Davası Reddedildi, AKP’den İlk Yorum Şamil Tayyar’dan Geldi
1408 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Külliye’de Ağırlayacak
1283 kez okundu
4
Trump’tan Filistin Sorusuna Kaçamak Yanıt: Ateşkes Sağlam!
1263 kez okundu
5
Komisyon Heyeti İmralı’da: Abdullah Öcalan ile Görüşme Gerçekleşti
1196 kez okundu