Borsa İstanbul’da 15 Eylül’de beş şirket hisse geri alım işlemi gerçekleştirdi! Bu işlem, şirketlerin hisse fiyatlarını destekleme ve yatırımcı güvenini artırma çabalarının bir parçası olarak açıklandı.
Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhüt A.Ş. (LKMNH), 18,93 – 18,97 TL fiyat aralığında 30.000 lot hisse geri aldı. Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. (AHGAZ) ise 34,16 TL’den 5.000 lot hisse geri alımını duyurdu. Enerya Enerji A.Ş. (ENERY) 11,20 – 11,21 TL aralığında (ortalama 11,208 TL) 185.000 lot hisse geri aldı. Bor Şeker A.Ş. (BORSK) 22,28 – 23,90 TL fiyat aralığında 10.970 lot hisse geri alırken; Panelsan Çatı Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PNLSN) 38,74 – 40,92 TL aralığında 5.500 lot hisse geri alımını gerçekleştirdi. Doğrusu, bu geri alımların piyasa üzerindeki etkisi dikkatle takip ediliyor.
Günün öne çıkan gelişmelerinden biri olarak bildirildi. Sermaye piyasalarında sıkça kullanılan bu yöntemin, şirketlerin hisse fiyatlarını desteklemek ve yatırımcı güvenini artırmak amacıyla kullanıldığı vurgulandı. Böylece şirketler, piyasa değerlerini korumayı ve yatırımcılarına güven telkin etmeyi amaçlıyor. Ancak, bu işlemin her zaman başarılı olacağının garantisi yok. Fakat, şu anda birçok şirket bu stratejiyi tercih ediyor.
Ayrıca, BIST 100 endeksi 628,22 puan artışla 11.000,26 puandan kapandı. Demek ki, genel piyasa görünümü de olumluydu. Bununla birlikte, tek başına hisse geri alımının piyasa hareketlerini belirlemediğini unutmamak gerek. Gerçekte, birçok faktör piyasa dinamiklerini etkiliyor. Üstelik, bu geri alımların uzun vadeli etkilerini zaman gösterecek.
SAVUNMA SANAYİ
4 gün önceEKONOMİ
4 gün önceSAVUNMA SANAYİ
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceSAVUNMA SANAYİ
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önce
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
3517 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
2881 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
2091 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
1550 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
1534 kez okundu