Terör örgütü DAEŞ’in finans yapılanmasına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi! İstanbul ve Mersin’de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Ancak, soruşturma kapsamında yakalanması istenen toplam şüpheli sayısı 9’dur. Firari 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, Al Hayrat Derneği’nin DAEŞ’e finansman sağladığı iddia edildi. Interpol-Europol Daire Başkanlığı’ndan Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) iletilen bilgiler, İsviçre’de “terörizmin finansmanı” suçundan soruşturması devam eden Anne-Karine Meyer isimli kişi ile Türkiye’deki bazı yabancı uyruklu şüphelilerin, bu dernek aracılığıyla DAEŞ mensuplarının ailelerine yardımda bulunduğunu ortaya koydu. Bu yardımlar para, kira, giyim ve gıda gibi ihtiyaçları kapsıyor.
Soruşturma ayrıca, şüphelilerin Suriye’deki PKK/PYD/YPG kontrolündeki kamplarda tutulan DAEŞ’li kadınlara maddi yardım için “infak” adı altında para topladığını da ortaya çıkardı. Dernek kurucusu Merve N.O.’nun, kendisine gönderilen paraları topladığı belirtildi. Doğrusu, MASAK’tan alınan bankacılık verileri, şüphelilerin DAEŞ ile bağlantılı kişilerle para transferi yaptığını gösterdi. Bu durum, soruşturmanın önemini daha da artırıyor.
Savcılık, 9 şüpheli için gözaltı kararı çıkardı. Polis, İstanbul ve Mersin’de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Sonuç olarak, 8 şüpheli gözaltına alındı. Fakat, bir şüphelinin hala firarda olduğu bildirildi. Bu nedenle, arama çalışmaları sürüyor.
SAVUNMA SANAYİ
4 gün önceEKONOMİ
4 gün önceSAVUNMA SANAYİ
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceSAVUNMA SANAYİ
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önce
1
CHP Kurultay İptal Davası Reddedildi, AKP’den İlk Yorum Şamil Tayyar’dan Geldi
1408 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Külliye’de Ağırlayacak
1283 kez okundu
4
Trump’tan Filistin Sorusuna Kaçamak Yanıt: Ateşkes Sağlam!
1263 kez okundu
5
Komisyon Heyeti İmralı’da: Abdullah Öcalan ile Görüşme Gerçekleşti
1196 kez okundu