Siyaset
DAEŞ Finansmanına Operasyon: 8 Gözaltı
DAEŞ’in finans yapılanmasına yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Al Hayrat Derneği’nin örgütün finansmanında kullanıldığı iddia ediliyor. Firari bir şüpheli aranıyor.

Terör örgütü DAEŞ’in finans yapılanmasına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi! İstanbul ve Mersin’de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Ancak, soruşturma kapsamında yakalanması istenen toplam şüpheli sayısı 9’dur. Firari 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Al Hayrat Derneği Üzerinden Finansman
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, Al Hayrat Derneği’nin DAEŞ’e finansman sağladığı iddia edildi. Interpol-Europol Daire Başkanlığı’ndan Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) iletilen bilgiler, İsviçre’de “terörizmin finansmanı” suçundan soruşturması devam eden Anne-Karine Meyer isimli kişi ile Türkiye’deki bazı yabancı uyruklu şüphelilerin, bu dernek aracılığıyla DAEŞ mensuplarının ailelerine yardımda bulunduğunu ortaya koydu. Bu yardımlar para, kira, giyim ve gıda gibi ihtiyaçları kapsıyor.
“İnfak” Adı Altında Para Toplama
Soruşturma ayrıca, şüphelilerin Suriye’deki PKK/PYD/YPG kontrolündeki kamplarda tutulan DAEŞ’li kadınlara maddi yardım için “infak” adı altında para topladığını da ortaya çıkardı. Dernek kurucusu Merve N.O.’nun, kendisine gönderilen paraları topladığı belirtildi. Doğrusu, MASAK’tan alınan bankacılık verileri, şüphelilerin DAEŞ ile bağlantılı kişilerle para transferi yaptığını gösterdi. Bu durum, soruşturmanın önemini daha da artırıyor.
Eş Zamanlı Operasyonlar
Savcılık, 9 şüpheli için gözaltı kararı çıkardı. Polis, İstanbul ve Mersin’de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Sonuç olarak, 8 şüpheli gözaltına alındı. Fakat, bir şüphelinin hala firarda olduğu bildirildi. Bu nedenle, arama çalışmaları sürüyor.